Saturday, June 13, 2009

[..bila sudu + garpu + pinggan berlaga..]

..eeiit~.. mmg ati aq sakit lagik...daa, kli nie aq nekad..tiada peluang kli ke 4, 8, 10, mahupum 100...daa byk kali wat perangai..lantak ko la, mamat~!!!..

..itu la aq,,tyme marah...isk3... tp, aq da nk wat cmner...kesabaran aq da tahap maksimum... makin aq tahan sabar, makin nk meletup gunung berapi...daa kali ini, mebi y terakhir.. aq daa fed up mnde cmni....

..bila tiba keadaan cmnie...ap korg nk buat..? nk teruskn ker..atau nk lupe jer terus..? aq pom x tau la nk wat ap.. setiap kali, aq berdoa, berserah kepada Nya..huhu2.. klu de bukan untuk aq, aq pasrah....

..bila tiba situasi cmni, berapa langkah kita bley amik, supaya hati kita lebih rasional berdepan dengan situasi berkenaan..contohnnya...:


1) Fahamilah, lelaki ske giler kalu wanita nie telalu tergila-gilaknya. de rase mmg de nie macho ala mancis sangat. itu boleh menjadikannya lebih sampai hati. Sebaliknya, jika tidak terlalu dikisahkan lelaki boleh jadi lebih rasional tau tahu diri..

2) Suami atau Teman Lelaki bukan suatu benda. Tiba masa de pergi, prestasi boleh menurun. Tidak Tidak perlu terasa empunya sebab manusia mengalami susut nilai. Terima seadanya.

3) Tingkatkan kefahaman agama terhadap tuntutan kahwin- fahami segala selok-belok, liku2 kehidupan, anda akan tenang menghadapi segalanya.

Firman ALLAH:

" Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-NYA ialah DIA menciptakan untukmu, isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan berasa tenteram kepadanya, dan dijadikannya di antaramu kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir." ( Ar-Rum, 21)

* kasih sayang dan cinta boleh direalisasikan oleh tutur kata, perilaku, dan perasaan yang tulus ikhlas tanpa perlu campur tangan...renung2 kan....4 comments:

lavender_purple said...

uish...cm perang besr je

nAdiEyaH said...

uhuk3...
mmg perang besaw~...
+_+
sedey..sedey..sedey..

lavender_purple said...

suka la men perang2..
bkpe pulok la neh..
rilek2 neh..
kejap je tu

nAdiEyaH said...

doa2 cm gitu la...
hmmmm~...Tuhan je yg tau ap ad dlm hati aq nie...
isk3..